Прагнення та результати

Прагнення та результати

 

24 листопада 2021 року в залі головного корпусу Львівського національного університету імені І. Франка відбулось вручення Обласної премії імені В’ячеслава Чорновола за визначні досягнення студентів закладів передвищої фахової та вищої освіти за доробки в галузі гуманітарних і суспільних наук, які є важливими для Львівщини, сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу та утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі.  Цього року знакову нагороду отримала студентка ІІІ курсу відділу теорії музики Тетяна Бабій.

В коледжі Тетяна активно та захоплено освоює особливу професію, яка покликана дарувати людям радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Поступивши в 2019 р. в коледж, почала активно займатись науковою діяльністю, про що свідчить участь в науково-практичних конференціях різного рівня («Молоді музикознавці» м. Київ, «Творча майстерня молодих композиторів світу» м. Дрогобич, «Молодіжне музикознавство» м. Хмельницький, «Українська музична культура очима молоді: теоретичний, історичний та педагогічний аспекти» м. Сєвєродонецьк), досліджуючи творчість сучасних композиторів.

Окрім того, для повноцінного розвитку музикознавця вагомою ланкою є лекторська діяльність – вміння доносити матеріал до слухачів. Саме тому окремим етапом її самореалізації є організація та проведення концертів та різних творчих заходів загалом, серед яких лекція-презентація «Музика та їжа», концерти  «Тарас Шевченко. Великий син України» та «А пісня лунає…».

Занурення в глибину творчих пошуків композиторів різних епох та стилів дало змогу для активізації творчого мислення – створення власних музичних творів в VI Всеукраїнському конкурсі імені Т.С. Кравцова (м. Харків), написання творчого портрету Миколи Ластовецького для  Арт журналістики-2021(м. Харків), захист відео презентації на фестивалі «Зіркова Україна» (м. Київ). У всіх конкурсах та фестивалях робота Тетяни Бабій була високо оцінена.

Хочеться побажати Тетяні Бабій подальших творчих звершень та досягнень.

 

Оксана Рудавська,

викладач ДМФК ім. В. Барвінського