День під покровом св. Юрія Побідоносця…

9 листопада в рамках проекту «Залучення парафіяльної та студентської молоді до волонтерської діяльності та служіння сиротам, дітям у складних життєвих ситуаціях та дітям воїнів АТО», який вже кілька років поспіль реалізовують волонтери із клубу активного студентства SERVANT, – студенти Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського та молодь парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Колпець (Стебник) організували дуже насичену подорож до славного Львова. Розпочали день Божественною Літургією у архикатедральному соборі св. Юра. Дуже незвично молитися, коли натовпи туристів із відкритими ротами заглядають на нас і запитують: «Що це він вам роздає?» (мова про святе Причастя, Яке уділяв у часі Служби Божої наш капелан о.Євген Макогон). Дуже особливо було бачити сльози в очах членів групи із Білорусі, які зворушено спостерігали за щирою молитвою дітей та молоді, які, як вони самі казали, «знають Господа».

Після молитви була нагода розглянути усі «родзинки» собору: ми побували у крипті, де спочивають тлінні останки слуг Божих митрополита Андрея Шептицького та патріарха Йосифа Сліпого; по периметру храму пройшлися незвичайними хорами; зробили насичену фотосесію у нещодавно відновлених митрополичих садах.

Смачно пообідавши,  ми трохи прогулялися  у торговому центрі “Victoria Gardens”. Тут же в кінотеатрі всі  разом переглянули цікаву казку в 3D. Поки їхали до Дрогобича, переспівали всі відомі і невідомі пісні, переграли всі ігри, що і незчулися, як треба було прощатися і рушати додому. Ми вже з нетерпінням чекаємо та готуємося до нових заходів і щиро дякуємо діткам за участь, волонтерам клубу активного студентства SERVANT за служіння, капелану о. Євгену за гарну організацію, а БО ЛОФ – за фінансову підтримку.

Уляна Гужан,

студентка ДМК ім. В. Барвінського