Сольфеджіада

19-20 квітня у Харківському музичному училищі ім. Б.Лятошинського відбувся вже черговий IV Всеукраїнський конкурс “Сольфеджіада” для студентів I-IV курсів мистецьких коледжів та училищ України.

У цьому році в ньому брали участь 40 представників з 10 мистецьких закладів України і серед них студенти нашого коледжу – Анастасія Величко і Вікторія Гула – ІІІ курс, спеціалізація “Оркестрові струнні інструменти”. Одним з членів журі конкурсу була викладач-методист нашого навчального закладу Олександра Дмитрієва.

Цей сольфеджійний конкурс вважається одним з найскладніших теоретичних змагань і тому вже сама участь в ньому є престижною. Кожен конкурсант та їхні керівники-викладачі відзначені подяками, а Вікторія Гула одержала відзнаку у номінації “Імпровізація”.

У межах конкурсу проходила також студентська конференція “Мистецька юність надихає”, програма якої була надзвичайно насичена і цікава за тематикою. Серед інших виступів великий інтерес присутніх викликали доповіді Анастасії Величко – “Михайло Вербіцький і Львів”, та Вікторії Гули – “Деякі психовікові особливості естетичного виховання учнів ДМШ”.

Наші студенти гідно показали себе і за цим стоїть велика робота їх викладача Наталії Семків.

Вітаємо і бажаємо майбутніх творчих досягнень.

 

Олександра Дмитрієва,

Викладач ДМК ім.В.Барвінського