Сольфеджіада

20-21 квітня 2018 року у Харківському музичному училищі ім. Б.Лятошинського відбулися ІІІ Всеукраїнський конкурс “Сольфеджіада” для студентів мистецьких навчальних закладів та науково-практична конференція викладачів “Сучасна музична освіта – проблеми, пошуки, тенденції”.

Хочеться відзначити, що керівництво  училища та відповідальні за проведення конкурсу Газдюк Галина Георгіївна (завідувач ПЦК “Теорія музики”) та Петрович Марина Владиславівна (викладач ПЦК “Теорія музики”) доклали максимум зусиль, виконавши величезну роботу щодо організації і здійснення цього заходу/

Цікаво, приємно і корисно було брати участь у роботі журі конкурсу, познайомитись на конференції зі стилем, рівнем викладання, формами та методами роботи педагогів музично-теоретичних дисциплін мистецьких навчальних закладів різних регіонів України. Повага, щирість і доброзичливість панували у спілкуванні учасників “Сольфеджіади”.

Така співпраця викладачів різних навчальних музичних закладів спонукає до аналізу, узагальнення і пошуків, сприяє обміну досвідом, підвищенню професійності. Вона стає важливим фактором розвитку, розширення та зміцнення дружніх стосунків між музикантами різних регіонів України й піднімає українське музичне мистецтво на вищий рівень, бо саме цей вид мистецтва є величезним спільним спадком, який належить розвивати, шанувати й цінувати.

 

Олександра Дмитрієва,

Викладач ДМК ім. В.Барвінського