Музика театру і кіно

19 квітня 2018 року в малому залі ДМК ім. В.Барвінського з успіхом пройшов концерт «Музика театру і кіно», на якому прозвучали твори у виконанні фортепіанних дуетів.

Початком концерту став виступ у виконанні Мисак Діани – П’єцух Соломії (клас викладача Дарії Павлик).

Героїку боротьби і торжество перемоги ми почули в увертюрі до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка.

Всіх закоханих і тих, хто тільки мріє про кохання, мелодія Френсіса Лея з кінофільму «Історія кохання» давно підкорила наші серця. Але кожного разу, коли вона звучить, ми неначе знову торкаємось дива.

Балет Карена Хачатуряна «Чиполліно» за хореографічну складність виконавці прозвали «дитячим «Спартаком». Стрімка «Тарантела» у виконанні Анастасії Соляр й Андрія Костіва, (клас викладача-методиста Марини Бучковської) і віртуозна «Погоня» у виконанні учениці 5 класу Вікторії Кузняк і ії викладача Олени Денис створили атмосферу сонячного й життєрадісного світосприйняття.

Співпраця Володимира Птушкіна з Харківським драматичним театром їм.О.Пушкіна сприяла появі цікавих робіт в галузі театральної музики до п’єс за В.Шекспіром, Мольєром, Лопе де Вега, М.Булгакова та інших авторів.

Дивертисмент із Сюїти з музики до комедії Мольєра «Міщанин-дворянин» Володимира Птушкіна у виконанні Віолетти Коваленко й Сергія Павлівая (клас викладача-методиста Марини Бучковської) показала яскраву й гостру сатиру, яка закладена у комедії Мольера.

Режисер фільму «Високий Перевал» Володимир Денисенко не поділяв трактування сценарію, яке нав’язували представники КДБ і звернувся до Мирослава Скорика з проханням написати таку музику до кінострічки, яка могла «розказати» глядачеві те, чого не можна показати. Так народилась прекрасна «Мелодія», яку натхненно виконав дует у складі – Даниїла Качмарчика і Богдани Тустанівської (клас викладача-методиста Дарії Павлик).

Перший успіх Е.Л.Веббер досяг у 19-річному віці. Шедеврами наступних років стали мюзикли «Ісус-Христос суперзірка», «Евіта», «Коти» та «Привид опери», які до сьогодні користуються популярністю. Фрагмент із мюзиклу «Fantom of opera» цікаво інтерпретували виконавці Уляна Гук та Валентина Перловська (клас викладача-методиста Олександри Панкевич).

Клаус Бадельт здобув популярність завдяки написанню музики до фільмів. Його саундтреки часто слухають окремо і навіть транслюють по радіо. Саундтрек з фільму «Пірати Карибського моря» прозвучав у виконанні Уляни Гук – Валентини Перловської (клас викладача-методиста Олександри Панкевич) й Захара Озерського (ударні, клас викладач вищої категорії Миколи Цюрика).

Олена Фатільникова зачарувала слухачів виконанням музики Дже?ймса Го?рнера з кінофільму «Титанік», де органічно поєднались оригінальний музичний матеріал з імпровізаційними вкрапленнями піаністки.

Хочеться побажати студентам нашого коледжу, які продемонстрували хороші виконавські здібності, нових творчих злетів.

Марина Бучковська,

викладач ДМК ім. В.Барвінського