Музична орнаментика та її функції у скрипковій музиці

26 травня 2017 року на музично-теоретичному відділі відбувся відкритий урок з теорії музики на тему: «Музична орнаментика та її функції у скрипковій музиці».

Тип уроку – узагальнення та систематизація знань.

Метою уроку була актуалізація засвоєних знань студентів про функції основних елементів музичної мови та їх виразову роль у музичних творах світової скрипкової літератури.

При підготовці до уроку студентами І-го курсу відділу оркестрових струнних інструментів (Петрівською Мар’яною, Іванішин Мартою, Заращак Софією, Гулою Вікторією, Величко Анастасією, Шийкою Христиною та Маланич Софією) була проведена ґрунтовна попередня пошукова робота: вивчення музикознавчих джерел щодо історії виникнення та розвитку музичної орнаментики, пошук музичних зразків для проведення аналізу та інформації про їх авторів – відомих скрипкових композиторів, чия творчість залишається поза увагою курсу музичної літератури, виконаний аналіз нотного тексту та професійно проілюстрований на інструменті. А це, відповідно, – самостійна робота студентів з бібліотечними фондами, використання інтернет-ресурсів, самостійна аналітична, виконавська та творча робота скрипалів.

Відкритий урок показав високий рівень студентів не тільки у виконавстві на скрипці, а й зрозуміле та природнє бажання пізнати усю «композиторську кухню», творчо переосмислити засвоєний теоретичний матеріал з метою глибшого розуміння музики різних епох та її інтерпретації.

Щиро дякую Тринкіну М.Є., Гуч Ю.В. та Кушніру Василю (студенту ІV курсу відділу теорії музики) за технічну підтримку у проведенні уроку.

Семків Н.І.,

викладач музично-теоретичного відділу

Дрогобицького музичного коледжу імені В.Барвінського

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.