Музичний фестиваль «Українська музика в часі і просторі»

Дорогі друзі!

Культура та мистецтво, зокрема музичне, завжди відігравало важливу роль у формуванні національної свідомості.

Сьогодні, як ніколи, актуальною є пропаганда українського музичного мистецтва у всіх його іпостасях. Особливо цінними в цьому контексті є здобутки національної композиторської школи та високий фаховий рівень виконавців, які репрезентують українську музику по цілому світу.

Наш навчальний заклад віддавна є мистецьким центром Прикарпаття, “alma mater” багатьох видатних музикантів, які сприяли і сприяють розвитку української музики в її різноманітності в Україні та далеко за її межами.

З 1995 року музичний заклад  з честю носить ім’я  визначного українського композитора, піаніста, музичного критика, педагога, диригента, організатора музичного життя Василя Барвінського, твори якого є невід’ємною часткою виконавського репертуару колективу коледжу.

Будучи  активним учасником мистецьких подій та пропагуючи українське академічне мистецтво, ДМФК ім. Василя Барвінського спричинився до ідеї організації та проведення музичного фестивалю «Українська музика в часі і просторі», який вже третій рік поспіль проходитиме у стінах закладу і включатиме проведення науково-практичної конференції «Музична Україніка», ряд концертів камерної музики, методичних доповідей провідних музикознавців та заключний концерт симфонічної музики. Важливим сегментом фестивалю буде проведення Регіонального дитячо-юнацького конкурсу піаністів.

 

Тож запрошуємо всіх бажаючих долучитися до участі у цьому музичному дійстві.

 

З повагою,

оргкомітет фестивалю

 

Всеукраїнська науково-практична конференція «Музична Україніка»

Положення про ІV Відкритий Регіональний конкурс юних піаністів

Додаток до положення (заявка учасника)

 

 

В рамках цьогорічного фестивалю «Українська музика в часі та просторі» вперше проводиться

І Відкритий регіональний конкурс з музично-теоретичних дисциплін «Барвін’ок»

для учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв Дрогобицького регіону з метою реалізації творчого потенціалу юних дослідників, обміном досвіду між викладачами та відомими музикантами, стимулювання інтересу молоді до української та світової музичної культури.

 

Положення І Відкритого регіонального конкурсу з музично-теоретичних дисциплін «Барвін’ок»

Додаток до положення (заявка учасника)

Методика виконання конкурсних завдань з сольфеджіо

Методика виконання конкурсних завдань з музичної літератури