Музичний фестиваль «Українська музика в часі і просторі»

Дорогі друзі!

Культура та мистецтво, зокрема музичне, завжди відігравало важливу роль у формуванні національної свідомості.

Сьогодні, як ніколи, актуальною є пропаганда українського музичного мистецтва у всіх його іпостасях. Особливо цінними в цьому контексті є здобутки національної композиторської школи та високий фаховий рівень виконавців, які репрезентують українську музику по цілому світу.

Нині українська музика в її різноманітності звучить в Україні та далеко за її межами, вона й далі розвивається в народній та професійній традиціях і є предметом вивчення науковців. Основоположною для розвитку національної професійної музики стала різнобічна діяльність М. В. Лисенка, 175-ту річницю від дня народження якого відзначається цьогоріч. Західноукраїнські композитори XIX-ХХ ст. теж сприяли своєю творчістю та діяльністю ствердити народні основи в царині професійної музичної культури.

У 2018р. музична спільнота відзначатиме 130-ту річницю від дня народження визначного представника української музичної культури XX століття,українського композитора, піаніста, музичного критика, педагога, диригента, організатора музичного життя Василя Барвінського, ім’я якого з честю носить Дрогобицький музичний коледж.

Серед сучасних представників композиторської школи яскраво виділяється ім’я Заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки композиторів України Миколи Ластовецького, який також нещодавно відсвяткував свій 70-літній ювілей.

Саме сукупність цих подій та актуальність пропаганди українського академічного мистецтва спричинилась до ідеї організації та проведення музичного фестивалю «Українська музика в часі і просторі», який включатиме  проведення науково-практичної конференції «Музична Україніка», ряд концертів камерної музики та методичних доповідей провідних музикознавців, авторський концерт Миколи Ластовецького та заключний концерт симфонічної музики. Важливим сегментом фестивалю буде проведення Регіонального дитячо-юнацького конкурсу піаністів.

Тож запрошуємо всіх бажаючих долучитися до участі у цьому музичному дійстві.

 

З повагою,

оргкомітет фестивалю

 

Положення про Відкритий Регіональний конкурс юних піаністів           Всеукраїнська науково-практична конференція «Музична Україніка»

 

Один коментар до “Музичний фестиваль «Українська музика в часі і просторі»”

  1. Вітання Миколі Адамовичу!
    Найкращі побажання до Дня народження!!
    Здоров’я, доброго настрою та творчої наснаги!!!
    Обнімаю.
    Ол. Щур

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.